23948sdkhjf

Mjørud med LVD Phoenix fiberlaser

Rakkestadbedriften Mjørud AS har over hundre års erfaring innen utvikling og produksjon til ulike industrier. Nå har bedriften investert i en ny LVD Phoenix FL- 6020 fiberlasermaskin.

Mjørud AS har sin kjernevirksomhet knyttet til design, konstruksjon, fabrikasjon og installasjon av gassturbinprodukter, luftinntakssystemer, kabinetter, eksossamlere, kanalspjeld og komplett avfallsvarmegjenvinning (WHRU) eller varmegjenvinning fra dampgeneratorsystemer (HRSG). Mjøruder godt kjent med maskiner fra LVD fra tidligere, og nylig ble en stor fiberlaser av type LVD Phoenix FL- 6020 installert. Levering og installasjon sto LVD Scandinavia for.

Nye markeder

Mjørud AS startet som en bygdesmie i år 1905, som blant annet produserte hesteredskap.

Bedriften har gått veien fra å produsere hesteredskap, jord og skogbruksredskaper, til senere å satse tungt på båt og varehengerproduksjon, for deretter å bli en viktig leverandør av utstyr til Kongsberg Våpenfabrikk.

- Allerede i 1978 begynte Mjørud med produksjon av ventilasjonsutstyr til gassturbiner om bord på oljeplattformer, og dette fortsatte bedriften med helt frem til 1996, da man på nytt måtte se seg om etter nye markeder. Produksjonen av oljeplattformer var nå nede på et så lavt nivå at det var mer fornuftig å rette seg mot etter-markedet for offshorebransjen, og nå 20 år senere så produserer Mjørud AS fortsatt eksosanlegg for oljeindustrien, forteller platebas hos Mjørud AS, Kent Erik Granli.

Bredt kundegrunnlag

- Vi satser på å levere til alle typer industri, og vi har et solid nettverk av samarbeidspartnere og leverandører. Vi utfører design, engineering, fabrikasjon, testing og installasjon hos kundene våre. Typiske kunder for oss i Mjørud vil være norske og utenlandske energiselskaper. Mjørud har også en rekke egne produkter som vi leverer verden over, samt at vi utfører ordreproduksjon som kan bestå av design, engineering, avansert sveising av karbonstål, sveising av rustfritt stål eller aluminium, samt påtar oss lett maskinering og da gjerne i kombinasjon med hverandre, forklarer Granli videre.

Fornøyd med LVD

- For å kunne påta oss så mange forskjellige typer oppdrag, samt ha evnen til rask omstilling så betyr maskinparken vår svært mye, sier Granli, og legger til:

- Fra langt tilbake i tid har vi en kantpresse av type LVD PPEB-EF 320/40 som vi er svært godt fornøyd med. Denne har vi fortsatt, selv om vi for noen få år siden også skaffet oss en stor kantpresse av type LVD PPEB-EFL 400-40 utstyrt med vinkelmålersystem. Denne maskinen er svært presis og stor nok til å håndtere de oppdragene vi påtar oss. Når vi nå var på utkikk etter en fiberlaser var vår erfaring med våre allerede installerte LVD maskiner veldig viktig. Vi kjenner programvaren godt, og vi har god erfaring med LVD Scandinavia som leverandører. En telefonsamtale, og servicen er på plass, fortsetter Granli.

Klargjort for automasjon

- Fiberlaseren vi har levert er en LVD Phoenix FL-6020. Dette er en veldig allsidig fiberlaser som er utstyrt med den nyeste skjærehodeteknologien. Dette gjør den i stand til å håndtere et bredt spekter av materialtyper og tykkelser, forteller Trond Aasen fra LVD Scandinavia

Maskinen her er utstyrt med 10 kW laser og 6 x 2 meters bord. Phoenix-maskiner i stort format kan håndtere store platestørrelser og utnytter materialene optimalt. Drivsystemet er laget for rask behandling av store plater og gir høy dynamisk produksjon og høy skjærehastighet takket være 1 um fiberbølgelengde. Akselerasjon og den totale nøyaktigheten er sikret takket være maskinens solide, sveisede stålrammekonstruksjon. Et integrert kontroll og drivsystemet sikrer høy reproduksjon av programmerte konturer ved høye skjærehastigheter.

- Phoenix modellene holder høy oppetid på grunn av det integrerte automatisk vekslebordsystemet som lar et bord bli lastet, samtidig som maskinen skjærer på det andre bordet. En berøringsskjerm og LVD sitt touch-L brukergrensesnitt gjør fiberlaseren enkel å bruke og betjene, noe som ytterligere øker maskinens oppetid, fortsetter Aasen.

Den 19-tommer store berøringsskjermen og det ikonbaserte brukergrensesnittet veileder brukeren gjennom all nødvendige interaksjon med maskinen. Maskinen kan selvfølgelig programmeres offline, og den er allerede klargjort for avansert automatisering som enkelt kan bygges på hvis det skulle bli ønsket.

- Vi i LVD Scandinavia er sikre på at fiberlaseren vil vise seg å være en svært fornuftig investering for et firma som Mjørud AS. Fiberlaseren er en svært god allroundmaskin og vil passe godt til alle de forskjellige delene som Mjørud produserer, avslutter Trond Aasen.

For mer informasjon se: www.mjorud.no og www.lvdscandinavia.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063