23948sdkhjf

Robomac trådbøyemaskin til Blikkenslagermester Leif Hansen

Blikkenslagermester Leif Hansen AS er en familiedrevet, tradisjonell blikkenslagerbedrift. Nylig ble en Numalliance Robomac 206 trådbøyemaskin installert for å øke produksjonen av kantstenger.

Bedriften ble startet i 1966 og de har opparbeidet seg et bredt erfaringsområde. Produksjon av produkter for hytter, eneboliger og industribygg er blant de vanlige arbeidsoppgavene, og bedriften utfører alt fra båndtekking, skivetekking og tilhørende beslag og renner. I tillegg til tradisjonelt blikkenslagerarbeid produserer de også kantstenger for betongindustrien.

Ny maskin

- Vi produserer kantstenger for betongindustrien som brukes som forskaling til plattendekker. I den forbindelse har vi behov for triangler som er laget i fire millimeter tråd, forteller daglig leder hos Blikkenslagermester Leif Hansen AS, Rune Frøvik Hansen, og fortsetter:

- Tanken var for noen år siden at vi som blikkenslagerbedrift ville nyte godt av mer arbeid på verkstedet. Vi begynte derfor å lete etter en trådbøyer og klarte å finne en brukt maskin hos Gjersing Mekaniske. Denne kjøpte vi sammen med en motstandssveiser, og dermed var produksjon av triangler til våre kantstenger i gang, sier Hansen.

Etter en tid fikk bedriften stadig flere oppdrag med trådbøying. Hansen skjønte at han måtte se oss om etter en ny og mer moderne maskin, valget ble en Numalliance Robomac 206.

Volumproduksjon

Denne maskinen kan bøye tråd i stål fra to til seks millimeter og rustfritt fra to til fire millimeter.

- Vi utfører trådbøying i både 2D og 3D. Vår nye og moderne Robomac 206 trådbøyingsmaskin gjør at vi kan programmere og produsere komplekse trådformer med høy nøyaktighet og effektivitet. Dette gjør den ideell for produksjon av store volumer eller kompliserte komponenter innen dimensjonen 2-6 mm, sier Hansen, og legger til:

- Vi er veldig godt fornøyde med maskinen og den økte produksjonskapasiteten som vår nye Robomac gir oss. I tillegg til å produsere kantstenger for betongindustrien, har den nye maskinen gjort at vi har utvidet nedslagsfeltet til å også gjelde produksjon av detaljer for møbler, hageutstyr, opphengskroker og lignende, avslutter Rune Frøvik Hansen.

For mer informasjon se: www.leifhansen.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063