23948sdkhjf

Lærerik tur til Mazak UK

Når Ravema inviterer sine kunder til fabrikkbesøk hos Mazak i England blir det alltid god stemning. Det skyldes en god kombinasjon av faglige og sosiale aktiviteter. Denne gangen var intet unntak.

Før sommeren reiste en gruppe Ravema-kunder til England for å besøke Mazak, men også spontransportørprodusenten Frederick Crowther & Sons. I tillegg var det messebesøk på maskinmessen MACH samt hyggelig sosialt opplegg.

Ny fabrikk

Første stopp etter ankomst var hos Frederick Crowther & Sons som produserer spontransportører under merkenavnet Cromar. Her strålte Ben Crowther, adm. direktør og eier av selskapet, da han tok imot de norske gjestene som ankom den nye fabrikken.

- Økt etterspørsel og behovet for å ha beliggenhet utenfor flomfare gjorde at vi flyttet hit, sa Ben og ønsket følget velkommen.

Bedriften holdt tidligere til i Halifax, men etter en større flom som gjorde stor skade flyttet man til Brighouse, West Yorkshire. Her har selskapet pusset opp det 15.000 kvadratmeter store industribygget.

Det ble selvsagt bedriftspresentasjon og omvisning der alle fikk se hvordan de kundespesifikke spontransportørene blir til. Mange av Ravema-kundene har Cromar spontransportører fra før, men interessen var likevel stor for å se de ulike produksjonsstadiene i fabrikken.

Reisen gikk videre til et koselig overnattingssted med restaurant, og her fikk gjestene en god middag.

Utvikler og produserer

Neste dag bar det videre til Mazak UK som holder til 225 kilometer lengre sør i Worcester. Her ble det presentasjon av Mazak-konsernet og mer detaljert informasjon om Mazak UK. Mange tenker nok på av Mazak er japanske maskiner, men det utvikles og produseres mange Mazak-maskiner også i UK. Halvparten av alle solgte nye Mazak-maskiner i Europa er laget her i Worcester. Mazak har også fabrikker i USA, India, Kina og Singapore.

Lærerik omvisning

I et auditorium fikk de besøkende informasjon om nyheter og hvordan Mazak skal nå sitt mål om 50 prosent reduksjon i sitt CO2-fotavtrykk innen 2030, noe de skal få til blant annet gjennom å utvikle bedre programvare, mer effektive maskiner og forbedre sine prosesser fra tegnebord til ferdig produsert maskin.

Dernest ble det tid til å se nyheter i demosenteret, etterfulgt av fabrikkomvisning. Her fikk man se alle stadier av oppbyggingen av Mazak-maskinene som fremstilles her. Mazak lager sine egne spindler, tynnplateproduktene lages på Mazak-maskiner, det gjør også alle maskinerte deler som inngår i de sponfraskillende Mazak-maskinene. Høy automasjonsgrad gjør at man knapt ser noen maskinoperatører.

Side om side står maskinene i monteringshallen, med flagg og ordresedler klistret på maskinfronten. Møysommelig kvalitetskontroll og testing gjennomføres før maskinene forlater fabrikken. For dem som ikke hadde besøkt fabrikken tidligere var det flere som ytret at de var imponert over det Mazak får til i England og mente det var en lærerik tur.

For mer informasjon se: www.ravema.no og www.mazakeu.co.uk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.282