23948sdkhjf

3D Production med sagmaskin for 3D-metallprint

3D Production har nære relasjoner til Tronrud Engineering. Ikke så underlig at det er nettopp disse selskapene som kommer med en banebrytende nyhet – sagmaskin for 3D-metallprint.

Maskinregisteret besøker Eggemoen og Didrik Sørlie, som er godt kjent for mange innenfor 3D-metallprint-miljøet i Norge. Tidligere har vi skrevet om Tronrud Engineering som var først i Norge med kommersiell 3D-printing i metall. Senere kunne man lese om Didriks lyddemper som printes i titan. Denne har nå blitt så etterspurt at produksjonen av lyddempere er større enn det bedriftens første EOS-maskin kan produsere, snart er det også fullt opp med lyddemperproduksjon i den andre metallprinteren fra EOS.

- Ja, det har tatt av, både med tanke på at vi produserer alt vi kan, men også innenfor innovasjon. Borgar Tronrud og jeg syns det er veldig spennende både med produktutvikling og 3D-printing, og derfor ble det naturlig å skille denne aktiviteten ut i et eget selskap, kalt 3D Production, innenfor Tronrud Engineering-systemet, forteller Didrik med et stort smil.

Raskere og større

Smile gjør han fordi den nyutviklede sagmaskinen har fått kunder og fordi den nye versjonen er enda bedre enn den første.

- Vi fikk solgt prototypen til et forskningsinstitutt, og så har ryktet gått. Vi jobber nå med å ferdigstille versjon nummer to og ser oss vel ikke tilbake etter det, humrer Didrik.

Han viser hvilke endringer som er gjort etter første versjonen.

- Her ser du at vi har endret på selve sagkonseptet, nå er det sagen som beveger seg mens byggeplaten henger stille. Delene faller av etterhvert som de blir saget, med hjelp av tyngdekraften, og en oppsamler plassert like under den hengende byggeplaten fanger opp delene på en skånsom måte, forklarer Didrik.

Den nye konstruksjonen har gitt positive resultater.

- Nå er sagen raskere, mer presis, vi sager nesten ikke noe vekk fra byggeplaten, dessuten er sagområdet utvidet til å kunne sage 400x400 mm, sier Didrik.

Sagen er utviklet av 3D Production i samarbeid med konstruksjonsavdelingen hos Tronrud Engineering på Eggemoen og produseres i selskapets plateavdeling i Moss.

- Det er så mange flinke folk i Tronrud-systemet så vi får virkelig jobbe med de beste i bransjen skryter Didrik, og legger til:

- Vi tar sikte på å produsere ti sagmaskiner i første omgang, og så får vi se hvordan salget går, det er stor interesse både i og utenfor Norge, så vi er optimistiske.

Satser på volum

3D Production er et nystartet selskap med tre medarbeidere; Borgar Tronrud, Didrik Sørli og Petter Holstad, som har store ambisjoner.

- Vi har lang erfaring innen metallprinting og satser på storskala 3D-produksjon. Vi produserer lyddempere for Vanward i titan, men vi fremstiller også andre deler i inconel, aluminium, verktøystål og plast PA 2200. Våre løsninger er for industrier som eksempelvis forsvar, støpeindustri og droneindustri, sier Borgar Tronrud.

For mer informasjon se: www.3dproduction.no og www.tronrud.no og wwwvanward.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109