23948sdkhjf

Sirevåg Mekaniske utvider og investerer igjen

Det er stadig vekst hos suksessbedriften Sirevåg Mekaniske AS som har utvidet med nytt bygg og investert i nye maskiner. Samtidig sprenges det ut mer tomt for fremtiden.

 

Sirevåg Mekaniske AS ble startet i år 2000. Målet i starten var å supplere lokale fiskere og bedrifter innen mekaniske tjenester. I dag er bedriften leverandør av produksjon og mekaniske tjenester til de fleste bransjer som offshore, bygg og anlegg, infrastruktur, oppdrett, fiskeri og næringsmiddelindustrien. Dessuten demonterer og monterer de ute som inne, og tar også oppdrag av flytting av større komplekse maskiner og komponenter. I desember 2021 nådde bedriften en milepæl, da passerte Sirevåg Mekaniske 100 millioner kroner i omsetning. Samme året ble bedriften sertifisert i henhold til ISO 9001:2015. Dagens Næringsliv kåret Sirevåg Mekaniske AS til gasellebedrift i 2021.

 

Nytt bygg

- Det hele startet med gamle slitte lokaler på 200 kvadratmeter i Sirevåg sentrum, der var vi i to år før vi flyttet inn i nåværende lokaler. Her har vi gjennom tiden utviklet og utvidet lokalene til å fremstå som moderne med cirka 5300 m2 bygg og omlag 9700 m2 uteareal, sier Jens Thomas Kleven, daglig leder i Sirevåg Mekaniske AS.

Nylig tok de i bruk et nabobygg de har kjøpt og totalrenovert, her er det nå kantine og sveisehall.

- Vi har gjort en del forandringer i produksjonen for å få bedre vareflyt og smidigere prosesser, forklarer Kleven mens vi vandrer rundt på bruket.

 

Ny fiberlaser

Før sommerferien fikk Sirevåg Mekaniske installert en ny Bodor S3 fiberlasermaskin levert av Kjell Olsen Maskinforretning.

- Vi skjærer mye tynne plater, så vi måtte øke kapasiteten. Bodor-maskinen har en laser som yter 6kW og kan bearbeide plater på opptil 1500x3000 millimeter. Vi er nå en av få i distriktet som kan tilby både laser, plasma, gass og vannskjæring. Dessuten har vi et stort platelager med mange dimensjoner fra en til hundre millimeter tykkelse i flere ulike kvaliteter, også plast, forteller Kleven.

 

Mer Mazak

- Forrige gang Maskinregisteret var på besøk var for to år siden da hadde vi investert i tre nye Mazak-maskiner, og siden den gang har vi fått på plass tre til; både en Integrex J200, en VCN-530C og en VTC 760C, alle levert av Ravema AS. Fordi vi kan utføre så mange ulike prosesser og operasjoner på huset får vi også mer å gjøre innen maskinering, forteller Kleven.

 

Satser på kompetanse

På Facebook og hjemmesiden deres finner man mange nyhetssaker om lærlinger og medarbeidere som tar fagbrev, det virker som dere evner å tiltrekke dere unge folk.

- Ja, vi er svært heldige som får interesserte ungdommer til å velge å gå i lære hos oss. Akkurat nå har vi fem nye lærlinger og det kommer godt med for vi opplever stor vekst og våre gode fagfolk er kjernen til suksess, mener Kleven.

 

Egenutviklede produkter

Vi har fått fin omvisning av nytt bygg og nye maskiner, men Kleven har mer å by på.

- Du vil ikke se våre egenutviklede produkter da? Han viser veien til montasjeavdelingen der det står en ferdig montert krabbeslaktemaskin til bruk om bord i båt.

- Dette er et produkt vi har utviklet her på huset sammen med noen fiskere vi kjenner godt, og det ser ut til å bli en suksess. Vi har nå et engasjert og kompetent team i bedriften, så vi tror det kan komme flere egenutviklede produkter i fremtiden.

 

Veien videre

Hva er oppskriften til bedriftens suksess?

- Jeg tror noe av årsaken er at vi hele tiden har hatt en sunn økonomi og en vekst som bærer preg av å være bygget stein på stein. Jordnære folk vet du, men ikke minst et trivelig arbeidsmiljø, det betyr mye. Vi har fokus på fag og på HMS, og sammen med sosiale aktiviteter bygges gode relasjoner, svarer Kleven.

Og hvor går veien videre?

- Vi har ytterligere planer om utvidelse og sprenger ut tomten for fremtiden, så får vi se hva som skjer, avslutter Jens Thomas Kleven.

 

For mer informasjon se: www.sirevaagmekaniske.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.118