23948sdkhjf

Automasjon fra bilproduksjon til verkstedindustrien

De kommer fra bilindustrien der det stilles skyhøye krav og konkurransen er global. Nå tilbyr EGH AS effektive automasjonsløsninger til alle industrier i hele landet. «Det vil bidra til økt konkurranseevne for norsk industri»!

 

Bedriftsnavnet EGH kommer fra initialene til Einar Gulsrud Heslien, men med seg på eiersiden har han sine kollegaer Henrik Olofsson og Mads Spiten. Sammen har de lang erfaring fra automasjon, spesielt i bilindustrien. Da selskapet ble stiftet i 2017 var målet å tilby automasjon til alle industrier, noe som i 2021 ser ut til å ha vært en god målsetting.

- Vi har utrolig mye å gjøre om dagen, det er litt luksus, men det betyr også at vi får lange dager, sier Einar Heslien.

Etter mange år i bilindustrien ble et behov for å «komme seg ut» på egenhånd.

- Vi trives best når vi får ta av med våre ideer og vet fra vår tid i bilbransjen hvor viktig oppetid er for sluttkunden, og derfor er vi alltid tilgjengelige for support, sier Henrik Olofsson, og legger til:

- Vi velger kun de beste leverandørene som vi vet leverer gjennomprøvde produkter og 24/7 delesupport og service, og gjennom samarbeidet med EIVA-SAFEX har vi også serviceteknikere over hele landet, så vårt mål er å være tilgjengelige for kunden, uansett tidspunkt.

 

«Verd å skrive om»

Maskinregisteret er på besøk sammen med EGH’s samarbeidspartner på sveising; EIVA-SAFEX, og det er Ole Martin Martinsen hos EIVA-SAFEX som mente at EGH er verd å skrive om.

- EGH AS et selskap som brenner for automasjon og kreativiteten får blomstre når små og store kunder kommer med sine automasjonsbehov, sier Martinsen.

- Vår tolkning av automasjon er at det vi bygger skal være sømløst, velfungerende og enkelt å operere for sluttbruker, ikke nødvendigvis så teknisk avansert som mulig. Vi fokuserer på kundens behov og vårt motto er å være så fleksible og løsningsorienterte som mulig, forteller Heslien.

Han viser på en maskinstyringsskjerm hvor lett det er å få oversikt over robotcellen som bygges for en kunde, og hvor raskt det går å programmere den. Denne robotcellen består av to industriroboter som jobber sammen. Den ene roboten kan løfte over 300 kilo, og brukes til å løfte, holde, vende og frese. Den andre er mindre og benyttes til sveising. Totalt har denne robotcellen 11 akser som alle kan kjøres samtidig.

- Vi fikk en kundeforespørsel på å lage en relativt enkel cobot-løsning. Men, vi satte oss inn i kundens reelle prosessbehov er, og resultatet ser du her med denne 16 meter lange cellen med to roboter, som erstatter mye manuelt arbeid og store tids og pengegevinster, forklarer Heslien, og legger til:

- Utviklingen av denne robotcellen vil gi grunnlag for mye annen automasjon i andre prosjekter i fremtiden. Det vil bidra til at norsk industri øker konkurranseevnen, konkluderer Einar Heslien.

Vel verd å skrive om med andre ord!

 

For mer informasjon se: www.egh-as.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156