23948sdkhjf

Metallteknikk med ny Amada fiberlaser

Hos Metallteknikk på Bryne er det hektisk aktivitet. Det kjøres to skift pluss kveldsskift. Det krever kompetente folk og effektive maskiner. For å øke kapasiteten investerte Metallteknikk i en Amada fiberlaser-skjæremaskin av typen Ensis 3015 AJ.

 

AS Metallteknikk ble etablert i 1986 og er en underleverandør av avansert metallbearbeiding og sveising. Metallteknikk leverer også rustfrie branndører til offshore og byggeindustrien. Bedriftens egen ingeniøravdelingen tar på seg intern og ekstern konstruksjon og styrkeberegning. Metallteknikk har moderne maskiner for bearbeiding av plater, bestående av lasere, plasma, vannskjærer, stansemaskiner og bøyemaskiner. De bruker også de nyeste CAD-verktøyene for modellering og design.

 

«Alt i eget hus»

- Vi har et bredt spekter av kunder i ulike industrisegmenter og tar på oss alle typer oppdrag, fra stykkproduksjon av enklere deler til totalleveranser av større konstruksjoner og anlegg, forteller Ronny Reiestad, daglig leder hos AS Metallteknikk på Bryne.

Bedriften utfører alle produksjonsprosesser selv. Laserskjæring, plasmaskjæring, vannskjæring, stansing, knekking, rullebøying, sveising, sliping og avgrading. De driver også på med produksjon og montasje av rekkverk og trapper til byggeprosjekter. som er noe som er nystartet, og har allerede flere prosjekter rundt dette.

- Vi setter kvalitet høyt og er sertifisert i henhold til ISO 9001: 2015 og NS-EN ISO 3834-2, samt EN1090 understreker Reiestad.

 

Overraskende hurtig

- Vi har CO2-laserskjæremaskin fra før, men vi måtte øke kapasiteten da veldig mye av produksjonen vår innebærer laserskjæring. Valget falt på Amada og en fiberlaser med 6 kW laserkilde. Den skjærer noe forskjellig fra CO2-laseren, men vi ble overrasket da vi så hvor hurtig den skjærer, opplyser Raymond Csiszar, salgsansvarlig.

- Siden vi lager så mange ulike produkter i alle slags metaller var vi opptatt av en stabil maskin som også er fleksibel i flere typer materialer som ikke en CO2 kan. Vi benytter offline programmering for å få effektiv omstilling og minst mulig nedetid. Vi installerte maskinen i januar 2020 og er så langt godt fornøyd med maskinen og oppfølgingen fra Amada Norge, understreker Csiszar.

 

For mer informasjon se: www.metallteknikk.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126