23948sdkhjf

IDT fortsetter å investere i elumatec

IDT Solutions startet i 1995, og har i dag cirka 50 ansatte fordelt på avdelingene elektro, møbel, commando, produksjon, utvikling, utemiljø og sport. Nylig investerte bedriften i to nye elumatec-maskiner.

 

Bedriften er landets største produsent av grenstaver og hev/senk understell til kontorpulter. De har utviklet og produserer rekkverk i aluminium og glass, som har bestått testing hos Sintef. IDT sports rulleski er utviklet i samarbeid med Norges mest kjente langrennsprofiler og blir brukt av profesjonelle langrennsløpere, så vel som ivrige amatører. I tillegg påtar de seg oppdragsproduksjon.

Hvert år deler NCE Manufacturing og TotAl-gruppen ut Industriprisen innenfor syv forskjellige kategorier. Prisen «årets innovatør» gikk i år til daglig leder og grunnlegger av IDT, Svein Iversbakken.

IDT er også medlem av eksportlandslaget til Innovasjon Norge, som en av ti bedrifter i Innlandet og totalt hundre i Norge.

 

Fleksibel maskin

Iversbakken liker å se muligheter fremfor begrensninger, og har ambisiøse planer om å øke omsetningen med 40 prosent i 2024. For å kunne oppnå dette, har IDT nå investert i hele to nye elumatec maskineringssentre.

Den største, SBZ 151, har de maken til fra før. Denne giganten tar profillengder opp til 7300 mm og er utviklet for fleksibel og effektiv bearbeiding av aluminium og tynnveggede stålprofiler. Alle operasjoner, som fresing, boring, gjengefresing og saging utføres mens profilen er fast stasjonær for å beskytte profiloverflatene.

Verktøymagasinet er utstyrt med 12 verktøyplasser og syv spesialverktøy, samt et ekstra magasin for sagbladet, diameter 400 eller 500mm. To separate arbeidssoner muliggjør maskinering i skytteldrift.

 

Svært fornøyde

Operatør Jan Håvard Brenna fremhever maskinens enkle oppspenningsmetode, som han sier er essensiell for arbeidsflyten. Fordi maskinen bearbeider, kapper og separerer profilene, passer den perfekt inn i den døgnkontinuerlige produksjonen.

«Lillebror» SBZ 122/75 ble nærmest kjøpt på impuls, da den var tilgjengelig på kort varsel. Den er litt enklere enn SBZ 151, men den største forskjellen er at profilene her må kappes til rett mål først, og har litt større behov for manuell oppfølging.

På spørsmål om hvorfor de velger elumatec nok en gang, svarer Iversbakken at det er basert på tidligere erfaringer, og at de er svært fornøyde med salg og oppfølging fra bedriften.

Jørn Weiby fra elumatec sier at elumatec fortrinnsvis lager standardmaskiner som skal være mest mulig fleksible. Fordi «Petter Smart» Iversbakken stadig finner opp noe nytt de kan involvere seg i er det sannsynligvis lurt med fleksible maskiner.

Avslutningsvis sier Iversbakken at vi er nødt til å ta en titt på deres nyeste prosjekt. I et romslig lokale står jammen en «state of the art» printer og skjærebord.

- Vi brukte så mye penger på å kjøpe klistremerker og trykk på emballasje. Nå kan vi jo gjøre det selv, samt påta oss oppdrag på å lage rollups, plakater og lignende, sier Iversbakken.

Maskinregisteret gleder seg allerede til å se hva som er nytt neste gang vi kommer på besøk.

 

For mer informasjon se: https://idt.no og www.elumatec.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.101