Flowdrill fremsnakker friksjonsboring
Med bruk av friksjonsboring mener Flowdrill at deres teknologi vil gi økt materialtykkelse og er egnet for høyt belastede gjenger. Teknologien skal gi høy prosesspålitelighet, rask produksjonssyklustid og lang verktøylevetid. I tillegg gir den ikke noe avfall.
En Flowdrill er et solid hardmetallboreverktøy som gjennom friksjon er i stand til lokalt å forskyve materiale for å danne økt materialtykkelse, som igjen gir en sterkere festeforbindelse ved eksempelvis gjenging og lodding.
Rask omstilling
- Selv om mange har forskjellige bruksområder, streber de alle etter eliminering av etterarbeid, forbedringer i syklustider og best mulig produktutseende, forteller Jens Steffen, direktør hos Flowdrill.
Flowdrill er tilgjengelig i mange størrelser, egnet for diameter fra 1,8 mm til 40 mm og for materialtykkelse fra 0,5 mm til 10 mm. Typiske bruksområder er gjenget tilkobling, O-ring/tetningsflate, lagerhylse/hengsel og loddeskjøt innenfor materialene stål, rustfritt stål, aluminium, kobber og noen messinglegeringer.
- Rask oppsett er også en stor fordel vi kan levere, med vårt produkt kan man oppnå 90 prosent reduksjon i omstillingstider, noe som betyr at produksjonen kan starte innen et minutt, sier Steffen.
Bedre og billigere
- Flowdrills allsidighet betyr at vi er en pålitelig partner med over 2000 kunder innen generell fabrikasjon, alt fra en verdensledende innen gjør-det-selv-produkter og en modulær byggspesialist til matforedlingsgiganter og digitale menytavler for McDonalds, forklarer Steffen, og legger til:
- Våre applikasjonsingeniører har en dokumentert merittliste når det gjelder å støtte prototyputvikling og bevise nye produkter, og sikrer støtte fra den første idéen til å kjøre produksjon. Bak kulissene har vi et fantastisk team av eksperter, som brenner for det vi gjør og hvordan vi kan hjelpe kundene med å spare tid, forbedre kvaliteten og redusere kostnadene. Vi elsker også det faktum at produktene våre sparer mye karbon ved å erstatte tusenvis og tusenvis av festemidler hvert år, konkluderer Jens Steffen.
For mer informasjon se: www.fosmo.no og www.flowdrill.com