23948sdkhjf
Sponsored content

Hvordan jobbe frivillig i utlandet

Å jobbe frivillig i utlandet er en opplevelse du aldri vil glemme.

Du vil utvikle nye ferdigheter i tillegg til å gjøre en forskjell ved å gi tilbake til samfunnet. Du har sikkert noen spørsmål om hvordan alt dette fungerer. Er dette noe for meg? Hvor mye vil det koste? Vi ønsker her å gi deg noen av det viktigste du trenger å vite når det kommer til frivillig arbeid i utlandet.

Hvor koster det å arbeide frivillig i utlandet?
Når du begynner å planlegge at du skal jobbe frivillig i Europa, Afrika eller en annen lokasjon, så er det viktig å vite kostnadene som er involvert. De fleste organisasjoner har visse gebyrer for programmene sine. Disse varierer i pris. Du må også regne med en del reiseutgifter. Det er forskjellige måter du kan redusere disse utgiftene på. Du kan for eksempel unngå å reise midt i turistsesongen, bo hos en vert eller på et vandrerhjem.

Generelt sett involverer gebyret i programmet ting som hus, opplæring, mat og annen støtte. Andre utgifter som reisekostnader, suvenirer,

sightseeing og forsikring må du regne med å betale selv. Hvis du ønsker å spise annen lokal mat må du påberegne disse kostnadene i tillegg.

Du lurer kanskje på hvorfor du må betale for å jobbe frivillig? Det er ikke lett å finne noen frivillige organisasjoner som ikke krever et gebyr for alle utgiftene assosiert med å være din vert under oppholdet. Når dette er sakt trenger du nødvendigvis ikke mye penger for å bli med på et frivillig program av høy kvalitet.

Avhengig av hvor du skal gjøre arbeidet vil flyreisen mest sannsynlig være din nest største, eller største utgift. Å fly internasjonalt vil ofte koste alt fra 6000kr – 13000kr + under en travel sesong. Det er måter å redusere disse kostnadene på. Det mulig å opptjene poeng hos flyselskaper som du kan bruke på reiser. Hvis du har en del poeng kan du bruke disse til å kjøpe eller redusere kostnadene for flyreisen din. Du kan også gjøre arbeidet i et land som er nærmere hjemlandet ditt. Dette vil kutte drastisk ned på kostnadene knyttet til flyreisen. Du kan også sjekke om programmet du har meldt deg opp til samarbeider med et flyselskap. Det er mulig at du kan få noe form for avslag eller sponsing av kostnadene for flyreisen.

Det kan også være en del andre kostnader som du ikke hadde regnet med. Dette kan være ting som reiseforsikring, medisiner eller vaksinering. Avhengig av hvor du reiser kan det være et krav med vaksinering. Du kan høre med din fastlege hvis du ønsker mer informasjon om vaksinering i landet du reiser til. Reiseforsikring kan også være en god idé hvis noe uforventet skjer eller planene dine forandrer seg.

For å spare ekstra penger kan du også gjøre aktiviteter som ikke involverer store kostnader. Dette kan være ting som turgåing eller å bruke matordningen som er tildelt av programmet du er med i. Vi håper at dette har gitt deg et innblikk i hvordan det er å gjøre frivillig arbeid i utlandet.


Send til en kollega

0.031