Jæren Overflatebehandling i nytt bygg
Jæren Overflatebehandling ble stiftet i 2004 og har mange års erfaring innenfor overflatebehandling. I januar 2022 tok bedriften et nytt stort steg og flyttet inn i det 3300 m2 store nybygget. Nå håper ledelsen på å tiltrekke seg ungdommen.
Jæren Overflatebehandling har plassert seg sentralt på Håland industriområde på Bryne. Nybygget er en kombinasjon av kontorer og produksjonslokaler, hvorav 300m2 er kontorer og 3000m2 er produksjon. Adressen er Langmyra 7. Vegg-i-vegg finnes kjente bedrifter som eksempelvis Nordic Steel AS og Aarbakke AS.
- Vi ser vår plassering som strategisk viktig for vår fremtid her på Bryne. I tillegg til et moderne industrianlegg skal bygget fylles med verdiskaping og innovasjon som ansatte, kunder og samarbeidspartnere vil dra nytte av forteller Håvard Hellvik, daglig leder i Jæren Overflatebehandling.
Vil tiltrekke seg ungdommen
Jæren Overflatebehandling vil være en ledende leverandør innen industriell overflatebehandling.
- Nybygget skal reflektere vår kompetanse som bedrift innen overflatebehandling hvor kunde og ansatte er i fokus, og der vi kan tilby behandling av større og mer komplekse deler og utstyr enn tidligere. Sammen med våre ansattes holdning «med kunden i fokus og alt kan ordnes» vil rammevilkår for ytterligere vekst ligge til rette, sier Hellvik.
Han håper det gode arbeidsmiljøet og det moderne industrianlegget vil tiltrekke ungdommen.
- Vi driver i en spennende tid hvor utvikling, både teknologisk, men ikke minst innenfor miljø og bærekraft som står høyt i forsetet. Det har vi lyst å bli med på å bevise at er mulig, også for en bedrift som driver med overflatebehandling. Med vårt fokus på dette feltet håper vi det vil være med på å vekke ungdommens interesse for vårt fag fremover.
Moderne produksjon
For å møte dagens krav til miljø, kvalitet og arbeidsmiljø, har Jæren Overflatebehandling investert i utstyr for sandblåsing, metallisering, våtlakkering og zink fosfatisering. Totalt 41 meter sandblåsehaller, 86 meter metallisering og lakkhaller. Det er gjenvinning av blåsemiddel i alle hallene. Når det gjelder alt av metallisering og lakkhaller er det investert i energisparepakker. Det vil si at varmebehovet reduseres betraktelig, da varmeenergi blir gjenbrukt.
- Vi oppnår cirka 85 prosent varmegjenvinning. Alle viftehastigheter er intelligent styrt, det vil si at effekten de går på er mye lavere ved eksempelvis nye filter, effekten er aldri høyere enn nødvendig for å oppnå riktig filtrering og avtrekk for hver operasjon. Dette reduserer både strømforbruk og varmeforbruk sammenliknet med konvensjonelle anlegg, forteller bedriftslederen og legger til:
- Vi har hatt fokus på hva som kunne optimaliseres, også med tanke på belysning, luftbehandlingsanlegg og energigjenvinning. Vi jobber for et godt arbeidsmiljø der vi ønsker at folk skal trives og være stolte av arbeidsplassen sin, på lik linje som vi er stolte av de ansatte og kompetansen de innehar, understreker Håvard Hellvik.
For mer informasjon se: www.j-overflate.no