23948sdkhjf

Suksess etter oljekrisen

Som så mange andre, fikk også den danske produsenten av finmekanikk, Brüsch, merke tøffere tider på grunn av oljekrisen. Av og til er det «ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det» som gjelder, og dette har Brüsch vist til fulle.

Brüsch har i mange år hatt flere ben å stå på, og olje- og energisektoren har vært ett av de bena. Det var derfor ikke så dramatisk at de direkte inntektene derfra sank, men det medførte at andre underleverandører begynte å senke priser og øke andre aktiviteter for å komme inn på nye markeder. Brüsch er en stor underleverandør til medisinsk utstyr, romfart og forsvar, og ønsket å styrke innsatsen her, samt alle de andre områdene hvor finmekanikk er avgjørende. Blant annet har de vært involvert i utviklingen av det norske sykkelgiret Kindernay.

Ny teknologi

En av Brüsch sine styrker er at de leverer presisjonskomponenter etter kundens spesifikasjoner av høy kvalitet og med korte leveringstider. For å styrke seg mot de ovennevnte, har de blant annet valgt å investere i en ny langdreier, Citizen L20 LFV. Denne har en spesiell lav frekvens på sponavviklingen, hvilket gjør at alle spon blir knekt som chips. Denne teknologien, som er helt ny og heter LFV, gjør det mye enklere å jobbe i langsponet materiale. Den åpner også døren for å jobbe i komplisert materiale, som ikke tidligere har vært egnet for denne type bearbeiding.

Robotiserer

Man kommer ikke utenom automatisering og robotteknologi hvis man skal kostnadseffektivisere produksjonen i Skandinavia, og møte konkurransen fra lavkostland. Dette har Brüsch jobbet med i mange år, og de anser det for helt grunnleggende i forhold til å kunne opprettholde døgnkontinuerlig drift og sikre korte leveringstider. De er stolte av sine universalroboter som kan flyttes rundt til maskiner etter behov, og ikke trenger avskjerming som tradisjonelle roboter.

Kvalitet er lønnsomt

For å kunne tilby komponenter også til grupper som setter store krav til design, finish og presisjon, har de etablert en super finish-avdeling. Her foregår det honing, sliping og polering av et eget, spesialutdannet team. Brüsch setter sin ære i å ha kun faglærte arbeidstagere i produksjonen, og firer ikke på dette selv om tidene er tøffe. De har i gjennomsnitt tre lærlinger i bedriften. LEAN-prosjekter pågår også kontinuerlig.

Det har vist seg lønnsomt å opprettholde høye krav til kvalitet også i tøffe tider, og ved siden av å merke økt etterspørsel fra flere nye kundegrupper, føler firmaet seg klar når energisektoren skal bevege seg oppover igjen.

I Norge forhandles Brüsch av Bjørn Sørensen as på Lierstranda.

For mer informasjon se: www.bsgruppen.no

Fakta:

Brüsch ble grunnlagt i 1958 av Herman Brüsch, ledes i dag av 3. generasjon; Jakob Brüsch. To tredeler av omsetningen er eksport, Norge er det største eksportlandet. Har eksportert til Norge siden 1981. Selskapet er ISO 9001:2008 og ISO 13485:2012-sertifisert.

Bjørn Sørensen AS ble startet av daglig leder Bjørn Sørensen i 1980, men andre generasjon overtar styrespaken i løpet av 2018. Selskapet tilbyr et bredt spekter av mekaniske komponenter til norsk og europeisk industri. Har forhandlet Brüsch siden 1981 og er ISO 9001:2008-sertifisert.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079