Sodick med ny hybrid metall-3D-printer
I over 40 år har Sodick laget eroderingsmaskiner. Det japanske selskapet har produsert over 55.000 slike maskiner på verdensbasis. Sodick har mer enn 3400 ansatte og er representert i store deler av verden. I Norge er det Thelle Teknologi AS som i samarbeid med svenske Auran Industries AB representerer Sodick.
Solid teknologi- Sodick er kjent for sin høye kvalitet og vår erfaring er god, uttaler Roger Jansson, daglig leder i Auran Industries AB. Han viser rundt i sine lokale like utenfor Stockholm.
- Se her, se hvor fine detaljer man kan lage med eroderingsmaskinene til Sodick. Jansson snakker villig om alle mulighetene eroderingsteknologien byr på:
- Du vet, det er nesten ikke grenser for hva man kan få til.
En ny komponent vises frem og det er lett å la seg imponere.
- Roger er spesialist på området, så jeg er glad for den faglige støtten jeg får fra ham, skyter Per Thelle Jacobsen inn. Han selger Sodick i Norge.
- Med Roger tilgjengelig går det ikke lang tid før vi løser eventuelle problemer, understreker Jacobsen.
Hybrid 3D-printerSodick viste sin første hybride 3D-printer på EMO i Milano i 2015. Modellen OPM250L er en lineærmotordrevet maskin med 500w fiberlaser. Kombinasjonen med laser metallsintring og maskinering gjør det godt egnet til å fremstille avanserte komponenter som eksempelvis støpeverktøy, prototyper og svært komplekse geometrier. Maskinen har automatisk skifte av inntil 16 freseverktøy og høyeste spindelhastighet er 45.000 omdr./min. Største byggemål er 250x250x250 mm.
- Fordelen med Sodick hybridteknologi er at man får både formfriheten som powderbed-teknologien gir, samtidig som 3-aksefresen gir den overflatepresisjonen eksempelvis støpeverktøy krever. Alt skjer i en sammenhengende prosess, uten omstilling, noe som gir en fleksibel og effektiv ubemannet produksjon.
Ny – større maskinNå kommer en ny større maskin på markedet: OPM350L, og som man kan forstå ut fra modellnavnet er byggemålene økt til 350x350x350 mm. I tillegg er det nå plass til totalt 20 freseverktøyer inne i maskinen. En ny opsjon er å øke laserkilden fra 500W til 1000W.
- Når maskinen er tilgjengelig for det norske markedet vet vi ikke helt nøyaktig, men vi kan håpe den blir å finne på FormNext-messen som arrangeres i Frankfurt 14. til 17. november i år, sier Per Thelle Jacobsen.
For mer informasjon se: www.thelleteknologi.no