23948sdkhjf

MIL inviterer industrien til suksess!

Fra lavterskeltilbud til avanserte forskningssamarbeid; Mechatronics Innovation Lab AS (MIL) ved Universitetet i Agder tilbyr en rekke muligheter for små og større bedrifter til å oppnå industriell suksess.

- Vi ønsker å være en partner for industrien, et sted der man kan utvikle, teste og sette industriprosjekter ut i livet. Innovasjonstakten må opp for at Norge skal fortsette å være på ballen i den globale konkurransen. MIL søker å være et samlende kraftsenter i aksen mellom akademia, forskning og produksjonsmiljøene, sier Bernt Inge Øhrn, daglig leder for MIL. Han viser Maskinregisteret rundt i laben.

Styrke markedsposisjonen

Mechatronics Innovation Lab AS (MIL) er et verdensledende senter for innovasjon, pilotering og teknologikvalifisering innen mekatronikk og andre nærliggende fagområder. MIL er en del av den nasjonale infrastrukturen for pilottesting og eksperimentell utvikling av produkter, systemer og tjenester. I tillegg til offshore-, produksjon- og prosessindustrien retter senteret seg mot alle næringer hvor mekatronikk er relevant.

- Formålet til MIL er å styrke virksomheters innovasjons- og produksjonsevne ved å tilby en rekke testtjenester som i dag ikke finnes i Norge. Dette vil redusere tiden fra ide til marked for nye produkter og redusert tid for ny teknologi i eksisterende prosess. Derved styrkes våre kunders konkurranseevne og markedsposisjon, mener Øhrn.

Jobber nasjonalt

MIL eies av Universitetet i Agder og Norce AS og består av en administrasjon som står for den daglige driften. Forskere, ingeniører og andre tekniske ressurser leies inn til konkrete oppdrag fra akademia eller industrien ved behov.

- Våre kunder har også mulighet for å leie utstyr og plass samt benytte eget personell til å utføre testing og vurdere ny teknologi, uttaler Øhrn og fortsetter:

- MIL er optimalt plassert ved siden av UiA, Norges eneste universitet med B.Sc, M.Sc og Ph.D utdanning innen mekatronikk. Vår plassering, utstyr og partnere bidrar til å overkomme innovasjonsbarrierer som avstand til forskningsmiljø og tilgjengelighet til testfasiliteter og teknologi. Selv om vi er lokalisert i Agder har vi samarbeid med bedrifter over hele landet.

Omfattende tjenestetilbud

MIL tilbyr tilgang til teknologier, kompetanse, forbindelse mellom industri, akademia og eksterne partnere fra et bredt teknologisk nettverk.

- Med vår organisasjonsform og infrastruktur vil MIL muliggjøre høyere fart på teknologiimplementering og produktutvikling, mener Øhrn.

- Dette får vi til ved å tilby:

Nøytralitet

Kompetanse

Produksjon og test av prototype

Kvalifisering av nye teknologier

Evaluering av eksisterende prosess

Kobling mot eksterne partnere

Prosjektplan og gjennomføring

Workshops og innføring i ny teknologi

Teknologileie

Ved å utnytte mulighetene hos MIL vil våre kunder kunne:

Øke graden av produktivitet og produktutvikling

Kvalifisere nye produkter

Verifisere ny teknologi

Øke teknologisk kompetanse

Redusere risiko og kostnader

Stor teknologibredde

Det blir tid til en runde rundt i laben, og Bernt Inge Øhrn er stolt når han viser at MIL besitter enn topp moderne lab som inneholder over 50 teknologier av det siste som er tilgjengelig på markedet.

- Med ulike teknologier innen samme felt kan bedrifter selv finne ut hvilken løsning som er mest hensiktsmessig.

Vi får se en robotpark bestående av over 20 ulike roboter (sveiseroboter, cobots, industrielle) som kan utnyttes på tvers av industrier og næringer for å øke graden av automasjon.

Rundt om på laben finner vi ulike maskiner for testing av eksempelvis styrke, bøyning, og hardhet. Videre finnes avansert utstyr for virtuelle løsninger og simulering av ulike miljøer. MIL har 1 MW digital HPU med to ulike trykksystemer og maks 2500 l/min flow, dessuten 400 Vac, 2 MW uttak for elektriske storforbrukere. En unik lastbenk som har 1000 tonn strekkapasitet er arrangert på eget 200m² areal.

Det finnes en mengde sensorer for dataoppsamling i diverse miljøer for blant annet tilstandsovervåking av prosess samt et lukket område for testing av utstyr med IPR krav. Moderne kontorplasser, garderober, møterom og sofaområder er også tilgjengelige.

Laben har avansert måleutstyr som 3D-skanning, Vision- og IR-teknologi.

40m³ klimakammer med temperatur og fuktighetsskala for testing av komplette moduler og utstyr.

Selvfølgelig har man et moderne og godt utstyrt mekanisk verksted med sveising og annen metallbearbeiding, dessuten ulike teknologier innen 3d printing industrielle 3D-printere for printing i polymer, karbon, stål og aluminium. samt utstyr innen Hot Isostatic Pressing (HIP) og metalsprøytestøping, for fullskalatest av nye materialer er under planlegging.

- Vi er opptatt av å kunne ta imot alle typer prosjekter, små som store og da må vi også kunne håndtere de komponentene som kommer inn døren. Derfor har vi ulikt løfteutstyr inkusiv en 50 tonn traverskran for håndtering av stort og tungt materiell, sier daglig leder mens vi beveger oss over i en merkantil del av laben.

- Vi har AI-infrastruktur (kunstig intelligens) til kraftig og effektiv parallell databehandling. I tillegg sensorløsninger og utstyr for tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold. En full offshore simulator er også kommet på plass. AR & VR teknologier for fleksibel kommunikasjon og fjernkontroll. Her er det bare å legge innovasjonslisten høyt, for vi skal være best på å få fart på industrien, understreker Øhrn.

Kurs og workshops MIL tilbyr også ulike typer kurs og workshops. Her kan man skreddersy innhold og omfang etter bedriftens behov.

- Vi har både fastsatte kurs innen alle våre teknologiområder, men kan også tilby skreddersydde kurs og workshops etter behov. Vi står midt oppe i en teknologitransformasjon der det er viktig å være oppdatert innen robotikk, automasjon, vision (smarte sensorer), kunstig intelligens og virtuell virkelighet, kort sagt den digitale industrien. Besøk oss og du får se de mange mulighetene vi byr på, inviterer Bernt Inge Øhrn.

For mer informasjon se: www.mil-as.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.191