Flere 3D-printere til Louis Poulsen
Louis Poulsen er en verdensledende leverandør av arkitektonisk og dekorativ belysning. I nært samarbeid med designere, arkitekter og andre dyktige personer som f.eks. Poul Henningsen, Arne Jacobsen og Verner Panton har Louis Poulsen gjennom årene produsert mange velkjente klassikere. Produksjonen omfatter dog ikke bare klassikere, men selskapet produserer kontinuerlig nye armaturer og behovet for høykvalitets prototypeproduksjon er stort.
Behovet for 3D-teknologi vokste med rasende fart
I 2012 investerte selskapet i sin første 3D-printer fra Protech, en uPrint SE Plus. 3D-teknologien fikk så stor betydning hos Louis Poulsen at selskapet trengte å utvide sin kapasitet med ytterligere en uPrint SE Plus.
Etter noen år med to uPrint SE Plus innså Louis Poulsen at de hadde behov for enda større kapasitet enn det deres 3D-printere allerede hadde. Ønskene var mange, eksempelvis større byggevolum, høyere presisjon og mer detaljrike, transparente og bøybare utskrifter. Til slutt bestemte Louis Poulsen seg for å bytte ut den ene uPrint SE Plus til en Objet260 Connex3 og en Stratasys F270.
Enkle i bruk - holder kostnadene nede
Investeringen oppfylte alle ønsker. Med Stratasys F270 kan Louis Poulsen printe ut fiksturer så store som 305 x 254 x 305 mm, og i svært høy presisjon. Behovet for transparente og bøybare utskrifter dekkes med Objet 260 Connex3 som kan kombinere opp til tre ulike materialer i en og samme utskrift. Objet 260 Connex3 printer ut med svært tynne lag, ned til 16 μm, noe som resulterer i ekstremt detaljrike og realistiske utskrifter.
- Vi bruker 3D-teknologi i alle utviklings- og designprosesser. Det siste tilskuddet er vår Flindt Væg som er designet av den danske designeren Christian Flindt. Her kombinerte vi arbeidet med kompliserte 3D-geometrier, 3D-utskrifter og avansert støping, forteller Christian Dinnsen, produktingeniør hos Louis Poulsen.
At 3D-printerne er så lett håndterlige hjelper Louis Poulsen i å holde kostnadene nede. Det er ikke behov for å spesialutdanne personale eller ansette noen for å vedlikeholde 3D-printerne. Den daglige driften av 3D-printerne som står hos Louis Poulsen er så enkel at det er opp til 10 forskjellige brukere.
3D-utskriftsteknikker kompletterer hverandre
Å investere i Stratasys 3D-printere med helt ulike utskriftmetoder har vist seg å være den riktige beslutningen for Louis Poulsen. I tillegg har den økte utskriftskapasiteten gitt selskapet store fordeler i deres arbeid. Prototyper og fiksturer printes ut om natten og er klare dagen etter, så det eksisterer egentlig ingen ventetider i utviklingsprosessen.
- Selv om det er to ganske ulike teknologier, kompletterer 3D-printerne hverandre veldig bra. Vi bruker hovedsakelig PolyJet-teknologien til prototyper og visualiseringsmodeller, og FDM til fiksturer og lignende, sier Christian Dinnsen, og fortsetter:
- Vi har for eksempel printet ut fiksturer for inngangskontroll av emner som kommer fra underleverandører for raskt å kunne kontrollere primære mål og former uten å bruke tradisjonelt måleutstyr.
Rask levering, installasjon og oppstart
Det som kjennetegner Protech er kompetent personale og rask levering av driftsikre 3D-printere. Det er noe som Louis Poulsen kan bekrefte:
- Levering, installasjon og oppstart gikk over all forventning. Det tok bare en uke etter at 3D-printerne ble bestilt til de ble levert hos Louis Poulsen i danske Vejen. Uken etter ble begge 3D-printerne installert og Protech lærte opp personalet hos oss. Selve installasjonen og oppstartskurset gikk utrolig bra og ble utført av Protech’s danske personale. Det har naturligvis vært en del spørsmål i etterkant, men vi opplever virkelig god hjelp fra Protech’s supportteam, avslutter Christian Dinnsen.
For mer informasjon se: www.protechnorge.no og www.louispoulsen.com