Eneste fiberlaserskjæremaskin i Landskrona
- Fokuset vårt er virkelig å sikre at kundene våre lykkes med det de skaper. Hvis de er konkurransedyktige, oppstår en vinn-vinn-situasjon som kommer oss begge til gode. På verkstedet er vårt fokus både på rustfritt stål og svart plate, og for å unngå forurensning har vi to av alt unntatt laseren, sier grunnleggeren og eieren Tomas Svensson av Frankis Rostfriteknik AB.
Oppgradering til fiberlaserDet er noen laserskjæremaskiner i Landskrona, men bare en fiberlaser - den hos Frankis. Tomas Svensson regnet på fordelene med hastigheten som fiberlaseren kunne levere, og nå etter seks måneders drift konstaterer han at han har beregnet riktig.
- Vi ville lage 24 hull i 0,5 mm i et produkt, det tok åtte sekunder! Det at fiberlaseren fungerer så raskt, betyr at vi har muligheten til å ta inn flere jobber. Vi har derfor kunnet ansette en ny selger som har denne oppgaven.
Mange prototyper i verkstedetMange av Frankis kunder ønsker å utvikle prototyper, der selskapets erfarings- og kunnskapsbank kommer kundene til gode.
- Vi har kunder med veldig høye krav, og vi ser frem til å jobbe som samarbeidspartnere der vi kan hjelpe med å konstruere produktet. Et eksempel på dette er et miljøskap for Ragn-Sells der vår produksjonsteknologi reduserte kostnadene for produktet for kunden med 30 prosent. Vi er ikke ute etter å tjene raske penger, men prioriterer heller en langsiktig partner, forteller Tomas Svensson.
Ny fiberlaser - kundens fortjenesteFrankis produserer alt fra ploger til flydeler til Learjet og er glade for å takle kompliserte prototypedetaljer. Tomas Svensson har en brennende interesse for å løse problemer, og er også glad for å bygge produksjonslinjer for masseproduksjon hos andre selskaper i bransjen. Men er det ikke kontraproduktivt?
- Selvfølgelig er det en ligning å beregne, men å hjelpe er morsomt og ofte kan det være at vi som verksted kan tilby en detalj som en produksjonsenhet mangler. Et eksempel: Vi har investert i en Bystronic fiberlaser, og ikke alle har en. Vi har også en 320 tonns kantpresse fra Bystronic som er koblet til laseren og derved får et jevnt flytdiagram via Bysoft og Bybend-programmene. Bystronic har brukt hundretusenvis av timer på å raffinere dette instrumentet, så hvorfor ikke bruke det?
Hvorfor Bystronic?- De er ikke best på alt, men de er store og det er viktig å kunne føle seg trygg, ikke minst hvis det er behov for en rask levering av reservedeler. Jeg ser Bystronic sine produkter litt som Volvo. Det skal fungere, og da er de best, svarer Tomas Svensson.
Frankis har nå kjørt den nye fiberlaseren i mer enn seks måneder og bemerker at de i tillegg til en raskere flyt i produksjonen også har redusert energiforbruket betydelig.
- Vi hadde en vanlig laser på 3 kW tidligere som fungerte veldig bra selv etter avskrivningsperioden, men vi visste at den begynte å bli litt gammel. Den hjalp Bystronic oss med å selge, og den havnet i Russland og lever videre der, sier Frankis grunnlegger og eier Tomas Svensson.
For mer informasjon se: www. frankis.se og www.bystronic.com