23948sdkhjf

Aker Solutions med helautomatisk sandblåsing fra Blastman

I 2020 mottok finske Blastman Robotics en tilbudsforespørsel fra Aker Solutions for å være med på å bygge en helautomatisert produksjonslinje for store stålkonstruksjoner i deres verft i Verdal. Kravene til prosjektet var ambisiøse siden alle aspekter krevde høyt automatiseringsnivå og industri 4.0-tilnærming. Prosjektet inkluderte prefabrikasjon, sandblåsing og maling som skulle bygges i en linje. Blastman Robotics var ansvarlig for å bygge det automatiserte sandblåseanlegget.

Aker Solutions Verdal er verdensledende leverandør av integrerte løsninger, produkter og tjenester for den globale energiindustrien. Med over 200 års erfaring i energisektoren, har Aker Solutions som mål å løse globale energiutfordringer for fremtidige generasjoner.

Oppdraget var å gi Aker Solutions en helautomatisert sandblåseoperasjon i henhold til standardene for industri 4.0. Dette nye anlegget må gi høyere produktivitet, effektivitet og sikkerhet enn manuell sandblåseprosess. Videre måtte Blastmans moderne anlegg integreres i MES som ville tillate informasjonsutveksling og sømløst samarbeid mellom produksjonsprosesser.

Høy automasjonsgrad

Blastman leverte komplett sandblåserom med abrasivt håndteringsutstyr og fullt skrapegulvsystem. «Blast room» er utstyrt med én Blastman B20S automatisk servostyrt robotmodell og med én B20ML personlift.

Alle sandblåseprogrammer lages av kunden i Blastman Studio, som er det offline programmeringsverktøyet som leveres og eies av Blastman Robotics.

Alle komponenter i sandblåserommet overvåkes og styres fra Blastman enhetlige styringssystem. Dette skaper et optimalt arbeidsmiljø for roboten og vil skape besparelser under sandblåseprosessen ved å kontrollere strøm-, trykkluft- og slipemiddelforbruk. Et enhetlig kontrollsystem tillater også enkel overføring av informasjon til produksjonsutførelsessystemet.

Blastman Robotics var i stand til å oppfylle høye krav satt av kunden og levere et sandblåseanlegg som oppfyller standardene til industri 4.0. Alle produktene blåses automatisk av B20S-robot og inspiseres senere med B20ML personlift.

Blastman var i stand til å levere høy kvalitet og repeterbar produksjon innenfor kundens krav. Installasjonen er konstruert for å gi maksimale energibesparelser, og utstyr kjøres kun på behovsbasis. I tillegg, med B20S-robot er det ikke behov for manuell sandblåserengjøring, noe som er en viktig faktor når det gjelder sikkerhet, effektivitet og kvalitet på arbeidsplassen.

- Denne leveransen regnes som et av verdens mest avanserte sandblåseanlegg når man vurderer automatiseringsnivået og høye tekniske krav. Dette ble oppnådd gjennom Blastmans kontinuerlige FoU-innsats og omfattende erfaring innen sprengningssektor og robotikk, uttaler Teemu Junila, salgssjef hos Blastman Robotics Ltd.

Fornøyd kunde

- Aker Solutions sendte den første RFQ (request for a quote) til Blastman Robotics i november 2020. Frem til vi signerte kontrakten i september 2022, hadde vi en rekke møter og korrespondanse. I løpet av denne tiden og prosessen har vi lært at Blastman Robotics er en svært kompetent og profesjonell aktør i dette markedet, uttaler Hans Haugberg, prosjektinnkjøpsleder, Aker Solutions, og fortsetter:

- Blastman Robotics har deltatt i utviklingen av linjen på en aktiv og profesjonell måte, presentert ideer, og foreslått løsninger med fokus på roboter og automatisering i produksjonslinjen for å møte Aker Solutions sine krav og overordnede mål med denne investeringen. Under leveringen og installasjonen viste Blastman Robotics en høy grad av profesjonalitet. Alt fra transport av utstyret til Verdal til Blastman Robotics representanter på stedet her i Verdal. Installasjonsflaten har fungert feilfritt. Den kontraktuelle oppstartsdatoen for sandblåseseksjonen ble nådd, og videre opplæring av vårt personell fungerte som planlagt

For mer informasjon se: www.blastman.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.067