23948sdkhjf

MicroStep MasterCut til Torp Mekaniske Verksted

Torp Mekaniske Verksted AS i Fredrikstad produserer alt fra maskindeler til lastpåvirkede bygningskonstruksjoner. For å håndtere den stadig økende oppdragsmengden fikk bedriften nylig installert et MicroStep MasterCut-X 6001.25P og skjæreanlegget ble installert av EIVA-SAFEX AS.

Torp Mekaniske Verksted AS har lang erfaring med service- og industrioppdrag for den lokale prosessindustrien, og utfører vanlige oppdrag som valsing, knekking, boring, sliping, kapping/kutting, utskjæring, sveising og maskinering.

- Bedriften ble startet i 1973 som Karlstad og Johansen AS, siden den gang har vi blitt godt kjent med de de lokale bedriftene, forteller Martin Eriksen, prosjektleder hos Torp Mekaniske Verksted.

- Vårt fortrinn er at vi ligger i nærmiljøet til alle bedriftene i Fredrikstad, Sarpsborg og Moss, og vi kan utføre oppdrag raskt. Nærheten til kundene våre gjør så de kan få levering av reservedeler på kort tid, fortsetter Eriksen.

Øker produksjonen

- De ansatte er selvfølgelig bedriftens viktigste ressurs for å oppnå våre målsetninger.

Bedriften har mange dyktige og motiverte medarbeidere som hver dag bidrar med sine erfaringer, og vi gjør vårt ytterste for at kunden skal bli fornøyd. En annen og viktig grunn for vår suksess er fokus på maskinparken. Vi skal levere kvalitet og dette skapes best med gode maskiner. Vi har de siste årene økt vår produksjon, og for å imøtekomme denne oppdragsmengden bestemte vi oss for en helt ny plasmaskjæremaskin. Større skjæreanlegg vil gi oss høyere produksjon og bedre effektivitet enn det vi har hatt frem til nå, forklarer Eriksen videre.

Redusert skjæretid

- Maskinen vi har levert og installert her hos Torp Mekaniske Verksted er en MicroStep MasterCut-X 6001.25P, forklarer Lars Aslaksen fra firmaet EIVA-SAFEX.

MasterCut er en veldig allsidig og dynamisk CNC-skjæremaskin som passer godt for alt fra små verksteder til store fabrikker.

- Maskinen har høy presisjon og er godt egnet for en rekke plasma- og oxyfuel- skjærejobber. Konstruksjon og høy kvalitet på komponentene i maskinen gir alle de nyeste funksjonene innen plasmateknologi til en veldig god pris. Ekte konturer, små hull, skarpe hjørner og effektiv drift er denne maskinens store fortrinn, forklarer Aslaksen videre.

- Maskinen vi har levert vil gi bedre HMS og inneklima hos Torp Mekaniske Verksted på grunn av sitt soneinndelte bord og den nyeste filterteknologien på avsuget. Videre sikrer den større sikkerhet for operatøren på grunn av sikkerhetswiren rundt maskinen. Denne maskinen har også økt kapasitet siden den er utstyrt med den nye og kraftigere Hypertherm XPR300. Videre gir Hypertherm Optimix gasskonsol bedre og økt snittkvalitet. MasterCut har også avanserte funksjoner som «smart-z movement» som reduseres total skjæretid, og enklere feilsøking gjennom at maskinen er online, forklarer Aslaksen.

Økt effektivitet

Torp Mekaniske Verksted har i dag cirka 40 ansatte. Arbeidsstyrken består av sveisere, platearbeidere, maskinarbeidere og mekanikere, samt kontor- og ingeniøravdeling.

- Vi er godkjent som lærebedrift for sveisere, platearbeidere og industrimekanikere, og har for øyeblikket én lærling under opplæring. Vi er sertifisert i henhold til NS-EN 1090-1, og derfor godkjent til å CE-merke det vi leverer av bærende komponenter og byggesett i stål og aluminium. Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang med vår nye maskin, og forventer at denne maskinen vil gi oss masse glede i form av mer effektiv drift og større produksjon, avslutter Martin Eriksen.

For mer informasjon se: www.torpmek.com og www.eiva-safex.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078