23948sdkhjf

EuroBLECH 2024: Ny Trumpf lasermaskin genererer faser under skjæring

Den nye maskinen fra Trumpf forbereder komponenter for sveising under skjæring. TruLaser Series 3000 Bevel Cut Edition lager automatisk faser på komponentene. Denne løsningen er egnet for middels til tykke plater og muliggjør et bredt spekter av kantgeometrier.

På EuroBLECH-messen i Hannover 22. – 25. oktober i år lanserer Trumpf en ny maskin som automatisk klargjør komponenter for sveising. TruLaser Series 3000 Bevel Cut Edition kan produsere skrå skjærekanter (fasing) på den øvre og nedre kanten av komponenten mens man skjærer. Dette sikrer ifølge produsenten optimal forberedelse av sveisekantene og sparer det ellers nødvendige nedstrøms arbeidstrinn.

50 grader fas

- Med TruLaser Series 3000 Bevel Cut Edition får brukerne en spesielt produktiv universalmaskin som de er i stand til å integrere nedstrøms prosesstrinn med i laserbearbeiding, uttaler Trumpf produktsjef Patrick Schüle.

Den nye TruLaser Series 3000 Bevel Cut Edition kan påføre avfasinger på plater med en tykkelse på opptil 25 millimeter.

- Takket være den unike utformingen av skjæreenheten kan maskinen lage avfasinger på opptil 50 grader, avhengig av platetykkelsen, som er mer enn de 45 grader som tidligere var standard i bransjen, forklarer Schüle.

Maskinen kan også enkelt håndtere komplekse fasgeometrier. Løsningen er spesielt egnet for bløtt stål og rustfritt stål. For 2D-bearbeiding av komponenter uten faser har brukerne fortsatt tilgang til alle de velprøvde Trumpf laserskjærefunksjonene, som Highspeed Eco for reduksjon av gassforbruk, FlexLine for pålitelig behandling av forskjellige materialkvaliteter og EdgeLine Bevel for avrunding av øvre platekanter.

Høy fleksibilitet i fasutforming

For denne løsningen har Trumpf utstyrt skjæreenheten til TruLaser Series 3000 Bevel Cut Edition med to ekstra roterende akser, spesielt kompakte drivmotorer og en dyse spesielt utviklet for skråskjæring. Takket være den spesielle utformingen kan skjærehodet vippes i alle retninger opp til en vinkel på 50 grader. Som vanlig regulerer skjæreenheten avstanden til platen, og minimerer risikoen for kollisjon til tross for den bratte vinkelen. TruLaser Series 3000 Bevel Cut Edition er også utstyrt med Trumpf kollisjonsbeskyttelse.

Takket være skjæreenhetens høye fleksibilitet er det mulig å lage faser i forskjellige geometrier. I tillegg til de klassiske V- og Y-kantene er det også mulig med kantgeometrier hvor begge sider av komponentkanten er forsynt med skråsnitt, såkalte DV- og DY-kanter. Denne fleksibiliteten i kantgeometrien er spesielt fordelaktig når komplekse komponenter, eller grupper av komponenter, skal sveises. For å møte de høye kravene som stilles til forberedelse av komplekse skråsnitt, har maskinprodusenten utviklet et nytt, spesielt enkelt og intuitivt programmeringssystem. Det inneholder et forhåndsvalg av alle bearbeidingsstrategiene som brukeren kan tilpasse fleksibelt etter behov. Det er også forhåndsdefinerte skjæreparameter for de spesielle skråskjæringsdysene. Dette reduserer ikke den høye produktiviteten til TruLaser Series 3000. Trumpf lanserer denne løsningen på EuroBLECH og stiller ut i hall 11 stand B94 og B70.

For mer informasjon se: www.trumpf.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062