23948sdkhjf

På EuroBLECH: Siemens og Prima Power i tett samarbeid

Det tyske teknologiselskapet Siemens og den italienske maskinprodusenten Prima Power kunngjør resultatet av et intensivert samarbeid som redefinerer standarder i bilindustrien. Dette samarbeidet har ført til integreringen av Siemens sitt ledende numeriske styringssystem, Sinumerik One, i den nyeste modellen av Prima Powers flaggskip 3D laserskjæremaskin Laser Next.

Laser Next 1530/2130 er den første Prima Powers 3D laserskjæremaskin på markedet som er utstyrt med Siemens Sinumerik One. Dette samarbeidet mellom to industriledere utnytter Siemens' banebrytende kontroll- og digitaliseringssystemer og over 40 års Prima Powers ekspertise innen laserteknologi for bilapplikasjoner og setter nye standarder for produktivitet, effektivitet og integrerbarhet i kjøretøyproduksjonen.

3D laserskjæring og integrasjon

Den nye versjonen av den 5-akse lasermaskinen Laser Next inkorporerer toppmoderne teknologier for å tilby forbedret dynamisk ytelse og produktivitet oppnådd gjennom den fleksible og høyytelses flerkjernearkitekturen til Sinumerik One, kombinert med Prima Powers proprietære algoritmer.

Laser Next 1530/2130 utstyrt med Sinumerik One resulterer, ifølge Prima Power, til mer produktivitet, fleksibilitet og mer effektivt også takket være integrert Simatic S7-1500F PLC-styring og Siemens Totally Integrated Automation Portal-økosystem.

Fremmer bærekraft

Laser Next 1530/2130, med Sinumerik One, setter nye trender innen produksjonseffektivitet og bærekraft ved å introdusere Siemens' Digital Twin-funksjoner.

Den digitale tvillingen til styringen - Create My Virtual Machine - har vært et nøkkelelement i Prima Powers digitale transformasjon og hjelper Prima Powers FoU-avdeling med å simulere og teste arbeidsflyter i et fullstendig virtuelt miljø.

Denne innovative digitale tvillingen gjorde det mulig å konstruere og optimere maskinen selv før den virkelige nye Laser Next-prototypen ble gjort tilgjengelig med betydelig redusering av maskinens tid til markedet.

Maskinens digitale tvilling gjør det mulig å lage en nøyaktig digital kopi: hele prosessen er virtualisert, og eliminerer behovet for fysisk maskinering på fabrikkgulvet for visse aktiviteter. I Sinumerik One kan funksjonalitet for å unngå kollisjoner også aktiveres selv i komplekse scenarier, som involverer skjæremaskiner integrert med robotløsning. Digitale tvillinger tar tak i virkelige utfordringer, forbedrer virksomhetens effektivitet og sikkerhet og fremmer bærekraft.

Utallige løsninger

Maskinens kompatibilitet og integreringsevne har også blitt betydelig forbedret. Innlemming av de avanserte sikkerhetsfunksjonene til Sinumerik One gjør det mulig å møte globale sikkerhetsstandarder uten behov for tilleggsmoduler, faktisk takket være den omfattende integreringen av sikkerhetsfunksjonene i kontroll- og drivteknologien til Sinumerik Safety Integrated, er systemet, ifølge Prima Power, ekstremt effektivt og fleksibelt. Integrasjonen med automasjonssystemer er strømlinjeformet, takket være Siemens' tilgjengelighet av omfattende PLS-standard kommunikasjonsprotokoller. Dessuten møter kompatibilitet med OPC-UA og MQTT kommunikasjonsprotokoller globale markedskrav for forenklet integrasjon av datainnsamlingssystemer, noe som muliggjør utallige løsninger for datadrevet applikasjonsutvikling.

Sikkerhetskonsept

Svært integrerte sikkerhetsfunksjoner er et ytterligere pluss ved den nye Laser Next-modellen oppnådd gjennom Sinumerik One, sertifisert i henhold til IEC 62443 og tilbyr en omfattende beskyttelse gjennom Siemens "Defense in Depth"-konseptet, som sikrer anleggs-, nettverks- og systemsikkerhet.

Med «Defense in Depth» gir Siemens et flerlags sikkerhetskonsept som gir maskiner og anlegg både allsidig og dybdebeskyttelse som anbefalt av den internasjonale standarden IEC 62443. Det er rettet mot både anleggsoperatører, integratorer og komponentprodusenter, og dekker alle sikkerhetsrelaterte aspekter ved industriell cybersikkerhet.

En synergi for kundesuksess

Synergien mellom Prima Powers avanserte laserteknologi og Siemens innovative kontroll- og digitaliseringssystemer tilbyr bilprodusenter en kraftig løsning for å forbedre produksjonsprosessene sine. De kombinerte styrkene til Sinumerik One og Laser Next 1530/2130 er satt til å drive betydelige fremskritt innen ytelse, sikkerhet og digitalisering, noe som ifølge Prima Power gjør dem til ideelle løsninger for utviklingen av smart bilproduksjon.

- Dette vellykkede samarbeidet mellom to industriledere kombinerer Siemens' banebrytende ekspertise innen høyytelses, digitalt innfødte CNC-systemer med Prima Powers omfattende kunnskap innen laserteknologi for bilproduksjon. Denne synergien er nedfelt i vår nyeste 3D-lasermaskin, den raskeste på markedet, med 20 prosent høyere dynamisk ytelse og 13 prosent økning i produktivitet for typisk bilproduksjon, sier Giovanni Negri, adm. direktør i Prima Power og Prima Industrie Group, og legger til:

- Prima Powers Laser Next markerer en betydelig milepæl i bilproduksjonssektoren, og er den første 3D laserskjæremaskinen på markedet som er utstyrt med Siemens Sinumerik One. Dette samarbeidet er et sentralt element i vår 'Utvikle ved integrasjon'-strategi. Vi gir våre kunder avanserte, fremtidsklare løsninger som nivåer opp deres produksjonsprosesser til nye høyder, understreker Giovanni Negri.

- Vi er entusiastiske over dette samarbeidet med Prima, siden dets velkjente ekspertise innen laserteknologi og innovativ tilnærming til maskindesign, spesielt ved bruk av digital tvilling, har vært nøkkeldriverne for dette fruktbare samarbeidet. Siemens digitale tvilling- og digitaliseringsportefølje tillot Prima Power å optimalisere ytelsen og hastigheten til Laser Next-maskiner ytterligere, noe som resulterte i en betydelig økning i konkurranseevnen. Siemens avanserte teknologi representerer en fremtidssikker plattform for Laser Next-maskiner, og sikrer et høyt nivå av ytelse og fleksibilitet. Den gjør det mulig å møte de økende kravene til sluttbrukere for sikre, kraftige og innovative maskiner. Vi ser frem til å fortsette dette vellykkede samarbeidet og drive videre fremskritt, konkluderer Massimiliano Galli, Head of Motion Control hos Siemens Digital Industries i Italia.

Både Siemens og Prima Power stiller ut på årets EuroBLECH i Hannover 22. til 25. oktober.

For mer informasjon se: www.dinmaskin.no og www.primapower.com og www.siemens.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078