23948sdkhjf

Industrial AM med WAAM3D-maskin

Industrial AM installerer i disse dager sin splitter nye maskin fra WAAM3D. Maskinen, som er den eneste i sitt slag i Norge, skal produsere store metallkomponenter til industrien.

Det nyetablerte selskapet i Mo i Rana, Industrial AM AS, skal drive med 3D-printing av store produkter i metall. Selskapet eies av MOMEK Robotics, Testpartner AS og Kunnskapsparken Helgeland AS, med Equinor og Aker BP ASA som partnere.

Den nye maskinen er mer bærekraftig i bruk enn den teknologien som vanligvis brukes i dag. Gjennom å redusere materialforbruk, mindre svinn i produksjon, reparere mer og kaste mindre skal selskapet få mest mulig ut av råvarene, samt korte ned transportavstander for lavere miljøavtrykk.

God timing

I et lukket habitat huses produksjonen av deler som kan måle opptil to meter i flere retninger. WAAM3D-maskinen benytter doble sveisetråder til å 3D-printe komponenter i ulike sveisbare materialer. Byggehastigheten varierer med material og geometri, men er vesentlig høyere enn for metallprintere som benytter pulver.

- I starten vil vi fokusere på å kvalifisere de vanligste materialene som benyttes mye innen offshore og subsea, eksempelvis Inconel og 316, men maskinen kan produsere i titan og andre edle legeringer også, så vi tilpasser oss kundene, forteller Thomas Borgen, forretningsutvikler i Industrial AM AS.

- Vi tror timingen er god for 3D-print i metall. Bærekraftig produksjon med kortreiste råvarer og kjapp leveringstid, samt erfarne eiere og partnere i umiddelbar nærhet, vil være nøkkelen til suksess. Vi har troen på teknologien, og med Norges råeste 3D-printer, eneste i sitt slag, så gleder vi oss veldig til å komme i gang, understreker Borgen.

For mer informasjon se: www.industrialam.no og www.waam3d.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078