23948sdkhjf

Maskinering AS med nok en MTE-fres

I Bodø er det stor aktivitet hos Maskinering AS. Nylig investerte Nordlandsbedriften i sin tredje MTE-fres. I tillegg kom også en ny stor dreiebenk på plass.

Da Maskinregisteret besøkte Maskinering AS i Bodø i fjor høst fikk vi se den nye MTE FBF M 10000 fresemaskin med vertikalt dreiebord Ø2000, X=10.000 mm, Y=1500 mm og Z=3250 mm. Maskinen har 40 tonn krankapasitet over seg.

Nå, under et år senere, har det skjedd mye i familiebedriften. Følger man bedriften på sosiale medier finner man at det har vært høy aktivitet i lengre tid.

Øker kapasiteten

- Vi øker kapasiteten innen fresing av maskinkomponenter. Dette er den tredje maskinen vi har fra MTE Machines i Spania, forteller Kjell-Ivar Ysland, daglig leder hos Maskinering AS.

Den nye fresen er en MTE K-3200 maskineringssenter i bedutførelse med bearbeidingsareal på 3200x850 mm.

- MTE er en spansk produsent av bedfresemaskiner som har spesialisert seg på maskiner i mellomstørrelse. Med en rasjonell produksjon og konsentrasjon om et begrenset antall maskintyper produserer de maskiner av høy kvalitet til meget konkurransedyktige priser, forklarer Ysland.

K-serien kan utstyres med bord opp til fire meter lengde, og er en kraftig maskin som har en 32 kW motor og totrinns girkasse som standard. Dette gjør at man både har høye spindelhastigheter i øvre gir (4000 o/min) og høyt dreiemoment i nedre gir (710 Nm). Alle hovedkomponenter er i GG26 støpejern, konstruert etter de mest moderne beregningsteknikker for maksimal stabilitet og nøyaktighet i alle posisjoner. Kraftig dimensjonerte flatvanger med Turcite-B belegg i de bevegelige delene gir optimal vibrasjonsdemping og minimal slitasje over lang tid.

- Vi har også nymontert en stor dreiebenk, for å kunne tilby maskinering av store og lange akslinger. Det er en Poreba TR-135B2 som har største dreiediameter på Ø1650 mm, og lengde 10 meter, sier Ysland.

Jakter nye folk

Maskinering AS har i dag 40 ansatte som er spesialisert innen produksjon og reparasjon av maskindeler, sveiste konstruksjoner og mekanisk service. Bedriften utfører oppdrag også i felt. Nå søkes det etter flere fagfolk, både CNC-operatører, mekanikere og sveisere.

For mer informasjon se: www.maskineringas.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.344