23948sdkhjf

Amada lanserer EGB - elektrisk kantpresse

Amada introduserer EGB-e-serien, som den japanske maskinprodusenten kaller «en helelektrisk, intelligent, funksjonell og høyytelses kantpresse som tar sikte på å revolusjonere manuell knekking, og sikrer at den er den enkleste maskinen å betjene på markedet».

Utviklet på den markedsledende automatiserte verktøyveksleren som brukes av HG-ATC og HRB-ATC, er EBG-ATCe ifølge maskinprodusenten «garantert ekstremt produktiv» med høy delproduksjon selv med mindre erfarne operatører.

Enkel å bruke

EGB-ATCe er fullpakket med den høyeste teknologien for å hjelpe operatører, sikre nøyaktighet og beskytte miljøet. Dette inkluderer en splitter ny servodrift og elektrisk kronesystem, en ny trippel bakmåler med AR-teknologi, for første gang, stemmestyring og en utvikling av Amada-knekkeindikatorteknologi.

EGB-e-serien svarer ifølge Amada på markedets etterspørsel etter en innovativ maskin, høyproduktiv, men likevel enkel å bruke. Dette er for å dempe problemet mange fabrikker står overfor, som for tiden er tvunget til å finne og beholde dyktige knekkeoperatører.

Automatiserte prosesser

Den nye AMNC 4ie numeriske styringen sentraliserer og integrerer administrasjonen av alle de nye løsningene for å oppnå høy produktivitet og den høyeste ytelsen som er tilgjengelig på markedet. I tillegg er tjenester som nettbrett-HMI, utvidet virkelighet for delposisjonering, talekommandoer, en ny knekkeindikator for automatisk justering av knekkevinkelen og helautomatisk offline-programmering, noe som drastisk reduserer de uproduktive tidene og støtter operatøren som bare manipulere delen til å bøye seg.

Med over 20 års erfaring med å utvikle servoelektriske frekvensomformere, tilbyr Amada en ny løsning som ifølge produsenten gir markedets høyeste hastighet og dynamikk, både for overbom og bakanlegg.

For å sikre at maskinen er enkel å betjene for de med mindre erfaring, er det avgjørende å automatisere alle mulige prosesser og forenkle eventuelle manuelle. Av den grunn utviklet Amada offline-programmeringspakken VPSS 4ie BEND, for automatisk å lage knekkeprogrammet, basert på den korrekte utfoldingsdelen, slik at operatøren kan behandle den uten behov for noen manuell justering, som styres autonomt av maskinen selv gjennom den nye og raskere knekkeindikatoren Bi-SII. Knekkeindikatoren sørger for å kompensere for posisjonen til øvre og nedre bom, og oppnår kronesystemet er helelektrisk og dynamisk, med asymmetrisk styring.

Dette betyr at forskjellige korreksjoner kan brukes på venstre og høyre side av den nedre bommen, slik at parallelliteten til bommene kan opprettholdes selv ved knekking i forskjøvet posisjon, uavhengig av forholdet mellom V-størrelse og materialtykkelse.

Redesignet ATC

Verktøyfasen er en annen viktig prosess som i betydelig grad påvirker maskinens totale produktivitet. I 2006 «gjenoppfant» Amada knekking, og ble det første selskapet som automatiserte verktøyprosessen med ATC (Automatic Tool Changer) på HDS-1030 for Astro II 100 Cell.

Siden den gang har Amada gitt ut HD-ATC i 2012, HG-ATC i 2015 og HRB-ATC, som er i stand til å endre stilen til Amada-verktøyet i 2021, med global suksess.

ATC har også blitt utviklet for å svare på markedsforespørsler som håndterer små batcher og hastejobber raskt og enkelt, og ulike typer planlegging i produksjonen, som for eksempel monteringsbatching. Med disse forholdene gir ATC dobbel effekt, forenklet drift, ingen verktøyskader og et bedre arbeidsmiljø.

ATC-en i EGB-e-serien har blitt redesignet, med en kapasitetsøkning på 30 prosent og en maksimal dyne med V-spor størrelse på 50 mm i stedet for 40 mm. Disse forbedringene er gjort samtidig som de har redusert fotavtrykket for å optimalisere produksjonsarealet.

Nytt bakanlegg

Amadas EGB-e har en nytt bakanlegg med tre uavhengige smale fingre. Dette muliggjør rask og stabil plassering av deler, selv de med komplekse former, ved bruk av både front- og sidestøtte. Målefasen overvåkes av et augmented reality-kamera som viser den endelige posisjonen til delen på nettbrettets HMI, lagt over sanntidsvisningen av den faktiske delen.

Nettbrettet HMI er en motorisert enhet som viser all informasjon som kreves av operatøren, inkludert den endelige knekkevinkelen, måleposisjonen og advarsler om delmanipulering for uerfarne knekkeoperatører. Dette sikrer at kvalitetskontrollen er effektiv og uproduktiv tid unngås.

Øko-fokus

Miljøpåvirkning er en avgjørende bekymring for Amadas kunder. Derfor har maskinprodusenten utviklet innovative løsninger som reduserer forbruk og forurensninger og samtidig øker produktiviteten. Den nye numeriske styringen AMNC 4ie overvåker operatørens tilstedeværelse og slår automatisk av skjermen, servodrevene og LED-lysene hvis operatøren er fraværende i en lengre periode.

Et ekstra alternativ er SF75 løftearm, som leveres med en eller to armer avhengig av størrelsen og vekten på delene. Dette bidrar til å støtte operatørens aktiviteter og øker sikkerheten.

For mer informasjon se: www.amada.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079