23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Smart og rimelig AMR for trange rom

KUKA har nettopp lansert sin nye versjon av den autonome roboten KMP 600P, en rimelig AMR som gir sluttbrukeren ny konkurransekraft. – Den lades induktivt mens den arbeider, noe som betyr at den kan arbeide mer eller mindre kontinuerlig, sier Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

Til tross for sin relativt høye lastekapasitet – 600 kilo – er KMP 600P en smidig og kompakt robot. Dette gjør den spesielt attraktiv for sluttbrukere som trenger en AMR som kan komme seg rundt selv på trange steder. 

KMP 600P har ingen problemer med trange og uoversiktlige områder. Med 3D-kameraer identifiserer den hindringer som kommer i veien, og kan enkelt svinge rundt dem (obstacle avoidance). Roboten er også utstyrt med et drivverk som gjør at den kan rotere rundt sin egen akse (diffdrive) i tillegg til å kjøre forover og bakover.

Prisene er også attraktive.  – Både når det gjelder innkjøp og eierskap, er kostnadene kanskje de laveste på markedet, sier Micael Amandusson.

Faktorer som reduserer kostnadene er – i tillegg til at robotene er energieffektive – at KUKA har satset på et modulært design for robotene, der de ulike modellene i stor grad deler komponenter.

– Dette holder både prisene nede og øker tilgjengeligheten av reservedeler, sier Micael Amandusson.

Induktiv lading, som gjør at roboten for eksempel kan lades mens den står og laster, holder også kostnadene nede: Fordi KMP 600P alltid kan forbli høyt ladet, forlenges levetiden med opptil 60 prosent, noe som også er bra med tanke på bærekraft.

Sikkerheten er et annet sterkt punkt, KMP 600P er sertifisert i henhold til CE- og UL-kravene og er IP54-klassifisert.

Når det gjelder vedlikehold, har KUKA beholdt enkelhet som et nøkkelord. Serviceluker og lignende er lett tilgjengelige, noe som også minimerer vedlikeholdstiden.

Enkelheten gjenspeiles også i betjeningen. KUKAs programvare blir stadig enklere å bruke, og det er ikke nødvendig med avanserte programmeringskunnskaper for å sette KMP 600 raskt i arbeid.

Roboten er også VDA-5050-kompatibel, slik at den enkelt kan passe inn i ulike robotplattformsystemer. 

– Alt i alt er dette en smart og kompakt maskin som egner seg til et bredt spekter av oppgaver, fra lagerstyring til synkronisering med monteringslinjer. Eller bare transport av varer fra punkt A til punkt B, sier Micael Amandusson.

KUKA Nordic Norway
Sentrumsvegen 5
2860 HOV
Oslo
Norge
Org. nr.: NO984735200

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047