23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Profesjonell Mekanikk med Bodor fiberlaser

Profesjonell Mekanikk AS ble etablert i 1990, den gang som leverandør av mekanikk til Rings egne elektronikkprodukter. Senere har produksjonsspekteret utvidet seg, og de har stort fokus på produksjon av mekanikk til norsk- og internasjonal maritim industri og radio/telecom bransjen. Nylig fikk de installert en ny fiberlaser av type Bodor CT3 kombimaskin levert av Maskinagenten AS.

Profesjonell Mekanikk produserer alt fra stålkonstruksjoner til hus, som trapper og rekkverk, til komponenter som skal på bunnen av Nordsjøen, samt deler til jagerfly og biler.

- Vi produserer kort sagt det meste, og av den grunn er fleksibiliteten i maskinparken og kvaliteten på vårt arbeid noe vi hele tiden har fokus på, forklarer Jon Grasto, daglig leder hos Profesjonell Mekanikk.

 

Bedriften har tidligere investert i et MPS system som gir 100 prosent oversikt over alle ordre og produksjonen. Selskapet ble i 2015 ISO 9001-sertifisert.

Rask levering
- Profesjonell Mekanikk har et godt ord på oss på å levere raskt og respondere hurtig når kundene trenger raske leveringer, og med en oversiktlig stab og produksjonsprosess er dette mulig. Vi kan i dag utføre det meste av metallbearbeiding til mange forskjellige bransjer. Når vi nå har valgt en kombimaskin fra Bodor så var leveringstiden viktig. Maskinagenten kunne levere maskinen i løpet av kort tid og det var viktig for oss. Videre synes jeg at vi får mye for pengene med denne maskinen og den leveres med gode garantier, fortsetter Grasto.

Fleksibel maskin
- Fiberlaseren vi har levert til Profesjonell Mekanikk AS er en Bodor CT3 kombimaskin som er utstyrt med et 3000 mm x 1500 mm vekslebord, samt en innebygd rørlaser på siden av maskinen. Rørlaseren klarer rør og profiler i dimensjon Ø20 – Ø230 mm i seks meter lengder, forteller Eddy Authen, daglig leder i Maskinagenten AS.

 

- Maskinen er svært fleksibel og det tar kun to til tre minutter å stille om maskinen fra plateskjæring til rørskjæring, fortsetter Authen.

Profesjonell Mekanikk ønsket at maskinen skulle leveres med Bodor sitt patenterte skanning-hode.

- Fordelen med skanning-hodet er at laserstrålen roterer slik at man får et noe større snitt.

Dette gjør at man kan skjære både raskere og i tykkere materialer. Rotasjonen av laserstrålen forhindrer samtidig refleksjoner når man skjærer i reflekterende materialer som kobber eller aluminium, fortsetter Authen videre.

- Som alle andre Bodor-kunder nyter også Profesjonell mekanikk godt av Bodor Thinker programvare. Denne leveres med maskinen, og kan kostnadsfritt installeres på så mange PC-er kunden ønsker. Med denne programvaren kan man importere filene sine og klargjøre for skjæring, samt utføre nesting, simulere tidsbruk og hente ut rapporter. Dette er en maskin som Profesjonell Mekanikk vil ha stor glede av i mange år fremover, avslutter Eddy Authen.

Les mer på www.profesjonell-mekanikk.no og www.maskinagenten.no

Maskinagenten AS
Wecyveien 6
1859 Slitu
Eidsberg
Norge
Org. nr.: NO925178675

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078